Geen Bernard Smildepriis: "Inzendingen niet geschikt"

16 apr 2016 - 15:29
De tsjerke yn Akkrum dêr't de priis útrikt wurde soe - Foto: Google Streetview

De Bernard Smildeprijs wordt dit jaar niet uitgereikt. Volgens de jury is er geen enkele inzending ontvangen die in aanmerking komen om de prijs te winnen. De Bernard Smildeprijs is bedoeld voor nieuwe Friestalige liederen die kunnen worden gebruikt in de kerkdienst of in de kerkelijke gemeenschap. De prijs zou zaterdag 16 april voor de vierde keer uitgereikt worden op de Krúspuntdei in Akkrum.

De Stichting Krúspunt had als thema 'verdriet, rouw of afscheid' gekozen, maar de inzendingen waren volgens de jury niet geschikt om te gebruiken.

De Bernard Smildeprijs is vernoemd naar componist, vertaler en tekstdichter Bernard Smilde, die twee jaar geleden overleden is. Het doel is dat de prijs volgend jaar wel weer uitgereikt wordt. Eerdere winnaars van de Bernard Smildeprijs zijn Margriet Poortstra (twee keer) en Jacobus Knol. Drie keer was het thema een christelijke feestdag: Pinksteren, Kerst en Pasen.

De Stichting Krúspunt vindt dat er in Fryslân te weinig Friestalige kerkliederen frequent gebruikt worden. Daarom willen ze vanaf de basis stimuleren dat kerkgangers zelf met mooie liederen komen.

Trefwoorden: 
Bernard Smildeprijs
(Advertentie)
(Advertentie)