Rugbyvereniging Greate Pier opent nieuw clubhuis

16 apr 2016 - 14:32

'De Arumer Velden', dat is vooraan de naam van het complex van rugbyvereniging Greate Pier uit Leeuwarden. De nieuwe naam is aan het sportpark gegeven, omdat zaterdag ook de opening is van het nieuwe clubhuis 'Piers Stee'. De link met Grutte Pier, die aanvoerder was van rebellenleger de Arumer Swarte Heap, is in de naam duidelijk aanwezig.

Rugbyvereniging Greate Pier was toe aan een nieuw complex, vanwege de groei van de vereniging. Het afgelopen jaar is het ledental van de vereniging bijna verdubbeld, van 80 naar 140.

WK rugby

Volgens de organisatie zit rugby stevig in de lift in Fryslân. De toename is volgens de voorzitter van Greate Pier, Jouke Lemke, onder andere te danken aan de aandacht die is besteed aan het wereldkampioenschap rugby, vorig jaar.

Dat de opening van het complex op 16 april plaatsvindt, is geen toeval. Exact honderd jaar geleden speelde het Nederlandse rugbyteam in Leeuwarden haar eerste rugby-interland. De wedstrijd van 16 april 1916 was tegen militairen uit Engeland en Schotland. De militairen waren hier vanwege de Eerste Wereldoorlog. In het nieuwe clubhuis van Greate Pier is een tentoonstelling te zien over de geschiedenis van het rugbyteam en de Eerste Wereldoorlog.

Trefwoorden: 
rugbyvereniging Greate Pier
(Advertentie)
(Advertentie)