Zonderland en Bletterman hebben vertrouwen in plaatsing OS

16 apr 2016 - 07:47

Epke Zonderland zal nog niet voluit turnen op het Olympisch Kwalificatietoernooi in Rio de Janeiro. De Lemster komt zaterdagnacht op drie onderdelen in actie. Op zijn favoriete rekstok turnt hij een oefening met een punt minder dan normaal. Op brug slaat hij een element over. Op voltige turnt hij wel een volledige oefening.

Zonderland heeft al enige tijd last van ontstoken bijholten. De kwaal is nog niet helemaal hersteld, maar hij voelt zich al wel een stuk beter.

"It is efkes oanpasse hjir. It is waarm, ik ha wat lêst fan in jetlag en we turnje pas om 23.30 oere Nederlânske tiid. De ûntstekking hat wat tiid nedich, mar ik bin al lang bliid dat ik no safier bin."

Goede kans

Zonderland schat de kansen dat de Nederlandse ploeg zich plaatst, hoog in. "We binne better as by it lêste WK en doe sieten we oan de goeie kant fan de skoare. Ik ha der wol fertrouwen yn." Nederland komt uit in de laatste subdivisie. Dat heeft als voordeel dat Nederland weet welke score ze moeten halen om de andere ploegen voor te blijven.

Veel vertrouwen

Daardoor heeft die andere Friese deelnemer er ook veel vertrouwen in. Leeuwarder Michel Bletterman zal aan alle onderdelen meedoen. "We hebben al gewonnen van Frankrijk en Spanje. En als ik zie hoe we de laatste weken nog zijn gegroeid, dan ziet het er goed uit."

Bletterman doet mee aan de meerkamp. Het is voor hem de eerste keer dat hij in Rio de Janeiro is. “Wat een schitterende stad. En ik ben ook nog eens erg fit. Of laat ik het maar op zijn Leeuwarders zeggen: ik bin kneiterfit."

Vier teams naar OS

Nederland komt zaterdagnacht om 23:30 uur in actie. Eerst komen Duitsland en Canada in actie. Daarna Roemenië, Spanje en Frankrijk en als laatsten België, Oekraïne en Nederland.

Van de acht deelnemende landen gaan de beste vier naar de Olympische Spelen als team. Er gaan per team vijf deelnemers mee naar Rio. Dit kwalificatietoernooi doen er echter nog zes mee.

(Advertentie)
(Advertentie)