Opnieuw reorganisatie bij Blokker, 390 banen geschrapt

15 apr 2016 - 09:26

De winkels van Blokker gaan volledig op de schop. De winkelketen schrapt nog eens 390 arbeidsplaatsen, naast de 390 banen waar een jaar geleden ook al geen plek meer voor was. Ook gaat Blokker in de komende twee jaren 450 van de bijna 600 filialen helemaal ombouwen. Personeel van de winkels in Fryslân werd vrijdagochtend om 08:00 uur bijgepraat over de veranderingen. Het is nog niet duidelijk welke gevolgen de nieuwste reorganisatie bij winkelketen Blokker heeft voor Fryslân. Dat zegt Martijn den Heijer van de vakbond CNV Vakmensen. 

Volgens de nieuwe topman van de onderneming, Rob Heesen, zijn de ingrepen van vorig jaar niet ingrijpend genoeg. Hij gaat de indeling van de winkels en de uitstraling van Blokker compleet veranderen. ''De wereld verandert snel. We moeten scherpere keuzes maken''. zegt Heesen. Volgens de directeur zijn de veranderingen nodig om concurrerend te blijven.\

Verassing

Voor de vakbonden komt het nieuws onverwachts. Blokker schrapte vorig jaar ook al 390 banen. 'Dat er op zo'n korte termijn weer zou worden gereorganiseerd had ik niet zien aankomen", zegt CNV-bestuurder Martijn den Heijer. ''Binnen korte tijd twee forse ingrepen, dat gaat niemand in de koude kleren zitten", reageert ook Nico Meijer van FNV Handel.

Trefwoorden: 
Blokker reorganisatie winkels
(Advertentie)
(Advertentie)