"Geen verband tussen Alliade en Noorderbreedte"

14 apr 2016 - 17:20
It kantoar fan Alliade op It Hearrenfean - Foto: Omrop Fryslân, Froukje Sijtsma

Zorgorganisatie Noorderbreedte zegt nadrukkelijk niet betrokken te zijn bij de belangenverstrengeling van de directeuren van Alliade. RTL Nieuws meldde dat aanvankelijk, maar rectificeerde het bericht later.

RTL meldde dat Noorderbreedte opdrachten voor schoonmaakwerk krijgt van een Alliadedirecteur om het werk vervolgens weer uit te besteden aan het bedrijf Zorgassist waar diezelfde Alliadedirecteur de eigenaar van is. Het zou gaan om schoonmaakwerk in een woongemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking, in Grou in de jaren 2014 en 2015.

Noorderbreedte zegt dat er geen relatie is tussen Noorderbreedte en Alliade. In het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning heeft de gemeente Boarnsterhim (opgegaan in de gemeente Leeuwarden) een contract met Noorderbreedte gesloten over het leveren van huishoudelijke hulp aan de vijf klanten in Grou. Noorderbreedte heeft dat daarna uitbesteed aan het bedrijf Zorgassist, waar de Alliadedirecteur eigenaar van is. De gemeente Leeuwarden is de opdrachtgever. Alliade heeft daar niets mee te maken.

De zorginstelling huurt dat bedrijf al sinds 2010 in bij het leveren van huishoudelijke hulp in het hele zorggebied. Van een relatie tussen Noorderbreedte en Alliade is dus geen sprake. Laat staan dat Noorderbreedte onderdeel van belangenverstrengeling is.

Trefwoorden: 
Noorderbreedte Alliade RTL
(Advertentie)
(Advertentie)