Wijkteam Sneek komt in actie tegen gaswinning Oppenhuizen

13 apr 2016 - 15:57

Het wijkteam van de Sneker wijk De Brekken wil de gaswinning bij Oppenhuizen tegenhouden. Volgens Roel Luiten van het wijkteam is er op dit moment grote onrust onder de bewoners van de wijk, door het nieuws dat de bodem maar liefst vijf centimeter zakken kan door de gaswinning.

Uit nieuw onderzoek van onafhankelijk expert Houtenbos, blijkt dat de gevolgen van de gaswinning veel groter zullen zijn dan de eerdere berekeningen van gaswinningsbedrijf Vermilion.

Actie tegen gaswinning

Zo zou bijvoorbeeld ook de stad Sneek overlast kunnen krijgen.De inwoners van de Sneker wijk De Brekken zitten daar niet op te wachten. Het wijkteam komt daarom in actie. Woensdagavond wordt er vergaderd over een strategie tegen de gaswinning, zo zegt Luiten van het wijkteam.

''We moeten een plan bedenken om het boren tegen te gaan. We gaan contact opnemen met de omliggende wijken en de gemeente Súdwest-Fryslân, zodat we samen een goede strategie kunnen opstellen. We verwachten alleen maar nadelen door het boren. Zo zullen de huizen in waarde dalen en durven mensen geen huis meer te kopen in onze wijk. Dus wij willen zo snel mogelijk van dit verhaal af'', aldus Luiten.

(Advertentie)
(Advertentie)