Wedstrijd gestaakt: "Ik wil je andere arm er ook afhalen"

11 apr 2016 - 16:27

"KNVB recht je rug, laat zien dat de grote campagne 'Zonder Respect Geen Voetbal' ook daadwerkelijk wordt toegepast." Dat is de boodschap van Alie Bosma uit Triemen, naar aanleiding van de ergernissen in de voetbalwedstrijd tussen WTOC (Oudwoude) en SC Leovardia (Leeuwarden) van afgelopen zaterdag.

Een speler van SC Leovardia zou in de wedstrijd een vervelende opmerking hebben gemaakt tegen Sybren Bosma, haar 19-jarige zoon. De wedstrijd werd daardoor niet uitgespeeld.

Handicap

Bosma speelt bij voetbalclub WTOC, en mist een deel van zijn rechterarm. Daar ging de opmerking ook over. "Hij zei: 'zal ik je andere hand er ook afhalen?' 'Kleine gehandicapte', dat zij hij ook nog. De emoties liepen hoog op. 'Bij mijn ploeggenoten maar ook bij de supporters langs de lijn. En mijn broers gingen ook door het lint."

"Dan wordt het mij zwart voor de ogen. Dan kan ik mezelf niet meer in bedwang houden", zegt Bosma.  De spelers van WTOC zijn en masse van het veld gestapt. "De scheidsrechter kwam nog bij ons, om te vragen of we toch wilden doorspelen. Dat wilden wij zonder die jongen doen. Maar de trainer van Leovardia wilde hem niet wisselen."

Consequenties

De trainer van het team van SC Leovardia André Posthuma is niet te spreken over het gedrag van zijn speler: "Het is triest wat er is gebeurd. Ik heb er achteraf spijt van dat ik de speler niet eerder heb gewisseld." De club zal nog met het bestuur in gesprek over de mogelijke consequenties die de actie kan hebben voor de roepende speler. De KNVB moet nog kijken of de wedstrijd op een ander moment uitgespeeld kan worden.

Het is niet de eerste keer dat de voetballer van ETOC te maken heeft met beledigingen. Het Facebookbericht hierover is inmiddels zo'n 4000 keer gedeeld.

(Advertentie)
(Advertentie)