Basketballers Aris in slotseconden onderuit tegen Rotterdam

De basketballers van Aris hebben zondag verloren van Rotterdam met 80-81. Drie seconden voor tijd stonden de Leeuwarders nog twee punten voor, maar door een drie-punter pakten de gasten toch nog de volle winst. Aris stond bij rust achter met 39-43, maar na het derde kwart werd dat knap omgebogen naar een voorsprong van zes punten: 64-58. Vlak voor tijd ging het echter toch mis.
Een dure nederlaag, want Aris zakt nu naar de zevende plek. De eerste zes teams spelen straks in de play-offs om de landstitel.
Stand
5 Amsterdam 26-20
6 Rotterdam 27-18
7 Aris 26-16
8 Weert 26-6
Bij een gelijke stand op de ranglijst telt het onderlinge resultaat. Dat is in het voordeel van Rotterdam. Die ploeg speelt nog een wedstrijd uit bij de koploper Zwolle. Aris moet eerst nog thuis tegen Weert en daarna nog uit bij Zwolle. Mocht Aris nog twee keer winnen en Rotterdam verliezen, dan plaatst Aris zich alsnog voor de play-offs.