SC Heerenveen pakt verdiende overwinning op AZ

SC Heerenveen heeft zondagmiddag na een sterke wedstrijd in het Abe Lenstrastadion met maar liefst 4-2 gewonnen van AZ. Al in de negende minuut kwam de ploeg op voorsprong door een eigen doelpunt van Ron Vlaar. Ook Mitchell te Vrede kreeg nog een grote kans voor rust, maar het bleef bij een doelpunt voorsprong bij de pauze.
Na rust werd het al gauw 2-0 voor Heerenveen door Joey van den Berg. Het venijn zat hem in het laatste kwartier van de wedstrijd. AZ maakte de 2-1 door Dos Santos, maar binnen vijf minuten maakte Zeneli het af voor de thuisploeg. Slagveer kreeg het publiek nog op de banken met de 4-1. Vincent Jansen maakte de stand net iets dragelijker in de 90ste minuut, maar de winst ging naar Heerenveen.
Door de overwinning van Heerenveen komt de ploeg van Foppe de Haan met 40 punten uit 30 wedstrijden op de tiende plaats in de Eredivisie terecht.