VC Sneek en Set Up '65 strijden om de Nederlandse titel

09 apr 2016 - 22:12

De volleybalsters van Sneek hebben zich zaterdagavond als eerste verzekerd van de strijd om het kampioenschap van Nederland. Zwolle werd in de Sneker sporthal met 3-0 verslagen. De tegenstander in die finale is Set Up '65 uit Ootmarsum.

Sneek begonnen niet scherp aan de eerste set en kwam al snel op een 2-5 achterstand. Pas bij een stand van 18-18 pakte VC Sneek de eerste voorsprong van de avond en die gaven ze niet meer uit handen: 25-23. De tweede set begon voortvarend met een 4-0 voorsprong. De gehele set hielden de volleybalsters de voorsprong vast en pakten de set met 25-20. De derde set werd ook overtuigend gewonnen met 25-15.

Door de 3-0 overwinning eindigen de volleybalsters met 25 punten uit tien wedstrijden op de eerste plaats in de kampioenspoule, en zijn ze verzekerd van het thuisvoordeel in de finale. De ploeg van Petra Groenland speelt zondag 17 april hun eerste wedstrijd.

Na afloop van de wedstrijd tegen Zwolle maakte aanvoerster Fenna Zeinstra dat ze in de finale voorlopig haar laatste wedstrijden zal spelen. De 28-jarige volleybalster is in verwachting van haar eerste kind en is uitgerekend in oktober. 

Trefwoorden: 
VC Sneek volleybal
(Advertentie)
(Advertentie)