Bergumer asielzoekersgezin langer vastgehouden

09 apr 2016 - 14:24

Aline Ndikumana uit Burundi en haar twee kinderen van 4 en 6 jaar moeten nog langer vast blijven zitten in het detentiecentrum in Zeist. Ndikumana vluchtte zo'n 10 jaar geleden naar Nederland en woont met haar kinderen in het AZC in Bergum. De familie werd twee weken geleden opgepakt omdat de regels rond het kinderpardon strenger zijn geworden.

Donderdag werd gezegd dat het gezin weer naar huis mocht. Maar het COA kon geen plek voor ze vinden. Vrijdag is staatssecretaris Klaas Dijkhof in hoger beroep gegaan tegen de vrijstelling.

Mirjam Deelstra uit Bergum voert met twee andere vrouwen actie om de familie zo snel als mogelijk weer vrij te krijgen. "Het is funest voor de kinderen. Ze snappen er niets van en weten niet waar ze aan toe zijn. Moeder Ndikumana is ook helemaal moegestreden." De vrouwen proberen de politiek in te schakelen en hebben hulp gezocht bij Defence for Children.

Het is niet duidelijk wanneer moeder en kinderen naar huis toe mogen, en of ze ook daadwerkelijk zullen worden uitgezet.

Trefwoorden: 
ACZ flechtlingen
(Advertentie)
(Advertentie)