Tytsjersteradiel: "Wel goed gecommuniseerd over AZC"

09 apr 2016 - 13:09

De gemeente Tytsjerksteradiel zegt dat er zeer zeker goed gecommuniceerd is over het asielzoekerscentrum in Burgum. Wethouder Doede Fokkema van Tytsjerksteradiel zegt dat ze met de ondernemers om tafel hebben gezeten en dat ze daarnaast ook brieven hebben gestuurd.

Op een van de sportvelden naast het bedrijventerrein Burgum-West, komen extra wooneenheden voor asielzoekers. Zo'n twintig ondernemers zijn niet te spreken over de houding van de gemeente. Daarom voeren ze actie bij de weg naar het asielzoekerscentrum.

De locatie, de aanleg van de wegen maar ook hoe de gemeente de plannen naar buiten heeft gebracht staat ze niet aan. De ondernemers zijn onder andere bang voor overlast en de verkeersveiligheid. Op het bedrijventerrein wordt veel met vrachtwagens en shovels gereden. De angst is dat de asielzoekers straks massaal over de weg lopen en niet goed uitkijken. Dat zou gevaarlijke situaties kunnen opleveren.

Maandag wordt gestart met de voorbereiding van de uitbreiding. Wethouder Fokkema gaat ervan uit dat de container maandag wordt weggehaald. Volgens hem zal hij dan ook weer open staan voor een gesprek. De gemeente kijkt nog naar de visies die twee ondernemers hebben ingediend.

Trefwoorden: 
Tietjerksteradeel AZC protest
(Advertentie)
(Advertentie)