Werk aan brug Wergea gestart

09 apr 2016 - 13:00

Het was passen en meten zaterdagochtend in Wergea. Sinds 4:00 uur rijden er grote wagens door het dorp. De reden: de brug wordt vernieuwd. De oude brug was al lange tijd niet meer veilig. Het dorp heeft lang moeten strijden voor vervanging. En nu is het zover. Een grote operatie, ook voor kraanbedrijf BKF uit Franeker. Ze moeten alles in goede banen leiden. Als eerste is het brugdek op z'n plaats gebracht. De klus is met name moeilijk omdat het in de bebouwde kom is, met nauwe straten en geparkeerde auto's.

Inwoners van Wergea moesten vanwege het werk een voetgangersbrug gebruiken. Ook is gevraagd om hun auto's zo te parkeren, dat het werk er geen last van heeft. Veel mensen hadden dit gedaan, maar toch waren er wat uitzonderingen. Toch heeft dit niet voor grote problemen gezorgd, zo zegt bedrijfsleider Hans Plat.

Het werk trok meteen al publiek. Een van de kraanmachinisten had een Go-Pro camera op de toren van de kerk geplaatst. De verwachting is dat deze beelden later online komen, zodat de Wergeasters en geïnteresseerden kunnen zien wat er in het dorp gebeurd is. De brug moet op 26 april weer gebruikt kunnen worden.

Trefwoorden: 
Wergea brug
(Advertentie)
(Advertentie)