Multifunctionele school feestelijk geopend op Vlieland

08 apr 2016 - 16:33

Op Vlieland is vrijdag het nieuwe gebouw van de multifunctionele school De Jutter officieel geopend door gedeputeerde Klaas Kielstra en burgemeester Tineke Schokker. In het gebouw zit een basisschool, maar ook een vmbo-school. Minstens 120 kinderen krijgen daar les. Naast de scholen zit er ook een bibliotheek, de kinderopvang en het jongerenwerk in het gebouw.

Voor het eiland is zo'n nieuw schoolgebouw van groot belang, zegt Jan Moorlag, wie verantwoordelijk is voor het voortgezet onderwijs op Vlieland. Kinderen kunnen zo totdat ze het vmbo-diploma halen op het eiland blijven.

"Met dit gebouw hebben we goud in handen", zegt een trotse burgemeester Schokker. Gedeputeerde Kielstra roept op om het gebouw niet alleen voor de eilanders te houden, maar ook beschikbaar te stellen voor toeristen.

Het gebouw is duurzaam gemaakt door bijvoorbeeld zonnepanelen, led-verlichting en het gebruikt van regenwater. Daarmee draagt het bij aan de ambitie van Vlieland om zelfvoorzienend te worden op het gebied van energie en water. De gemeente Vlieland was opdrachtgever van de bouw, welke 5,8 miljoen euro gekost heeft. De provincie heeft zo'n 850.000 euro bijgedragen.

(Advertentie)
(Advertentie)