Oenemastate in Heerenveen wordt stadshotel

07 apr 2016 - 19:07

Heerenveen krijgt een stadshotel. Horecaondernemers Luberto Agricola en Geert Bosman hebben het historische gebouw Oenemastate in het centrum van Heerenveen gekocht. In het gebouw uit 1640 zit al een grand café. Dat wordt na de zomer uitgebreid met twaalf hotelkamers.

De ondernemers denken dat de hotelkamers een gat in de markt zijn, omdat er geen andere hotels zijn in het centrum van Heerenveen. De verbouwing van Oenemastate kost ongeveer 8 ton. Hoeveel de ondernemers voor het monument zelf hebben betaald, willen ze niet kwijt.

Het grand café in Oenemastate, dat ook van Agricola en Bosman is, werkt sinds enige tijd met Friestalige menukaarten. Het gaat om een kaart voor de lunch, voor het avondeten en een aparte kaart voor borrelhapjes. Wie Fries spreekt, krijgt van de medewerkers automatisch een Friestalige menukaart aangeboden.

Volgens ondernemer Luberto Agricola zijn de reacties op de Friese kaarten erg positief. Voor gasten van buiten Fryslân zijn er ook kaarten in het Nederlands, Duits en Engels.

(Advertentie)
(Advertentie)