Sisca Folkertsma blinkt uit in wedstrijd tegen Tsjechië

05 apr 2016 - 22:54
Blidens by de fuotbalfroulju (argyffoto) - Foto: ANP

Het Nederlands vrouwenvoetbalteam met spelers onder de 19 heeft dinsdag met grote cijfers het EK-kwalificatieduel gewonnen van Tsjechië. In Hengelo werd het 7-2. Al vrij snel stond Nederland met 1-0 voor, door een eigen doelpunt van de Tsjechen. Topscoorder was Sisca Folkertsma uit Sloten. Ze maakte in totaal vier doelpunten.

Folkertsma speelt in competitieverband voor PSV, ze heeft eerder voor Heerenveen gespeeld.

Koppositie
Door deze overwinning gaan de oranjevrouwen aan de leiding in het kwalificatietoernooi. Finland staat op de tweede plaats. Volgens trainer Jessica Torny is het een prima start van het toernooi: ‘We speelden een goede eerst helft met een hoog baltempo en erg mooi spel over de flanken. In de tweede helft verslapten we waardoor we twee onnodige tegendoelpunten incasseerden. Die verslapping in het team moet eruit. Desondanks kijken we door de overwinning met veel vertrouwen uit naar de wedstrijd tegen de Wit-Russen.’

Wit-Rusland en Finland
Komende donderdag is de tweede wedstrijd voor de vrouwen onder de 19. Dan is Wit-Rusland de tegenstander. Zondag 10 april is de laatste wedstrijd, in Eibergen, tegen Finland.

Trefwoorden: 
voetbalvrouwen Oranje
(Advertentie)
(Advertentie)