Klankbordgroep voor draagvlak AZC Harns

04 apr 2016 - 22:55
Foto: ANP

In een extra raadsvergadering in Harlingen heeft het college van B&W vragen van de fracties beantwoord over het voornemen om een AZC op het Balkland te plaatsen. De vragen gingen onder andere over de locatie. Er waren vier locaties in beeld: een boot, het Spaansen terrein, de Westerzeedijk en de oude voetbalvelden op het Balkland. De laatste locatie is volgens het college de meest praktische. De Westerzeedijk werd door sommige partijen nog geopperd, maar het college vindt dat dit niet handig is omdat daar recreatieve plannen voor zijn.

Sommige partijen hebben zorgen over de locatie. Het ligt naast de velden van de hockeyclub. Ook zijn de gymnastiek van RSG Simon Vestdijk naast het Balkland. Verder verklaart het college dat er zeker niet meer dan 300 asielzoekers komen.

De fracties hadden ook vragen over de besluitvorming. Het college wil de stem van de raad en bevolking zwaar in hun besluit laten wegen. Een klankbordgroep met meerdere mensen uit de gemeenschap moet ervoor zorgen dat de komst van het AZC een groter draagvlak krijgt en dat zaken in goede banen worden geleid.

Dinsdagmiddag is er een bijeenkomst voor naaste omwonenden van het Balkland en dinsdagavond voor alle Harlingers. Op 11 mei is er een commissievergadering over de eventuele komst van het AZC, op 25 mei komt het voorstel in de raad.

(Advertentie)
(Advertentie)