Sommige patiënten lopen weg na lang wachten in MCL

04 apr 2016 - 15:45

De invoering van het nieuwe elektronische patiëntensysteem Epic heeft in het MCL voor ongeduldige patiënten gezorgd. Sommige mensen moesten zo lang wachten voordat ze geholpen konden worden dat ze weg zijn gegaan. Toch waren er volgens directeur Donkervoort veel patiënten die begrip hadden voor de kinderziektes in het nieuwe systeem.

Donkervoort is zeer te spreken over de eerste dagen dat het systeem nu draait. Het Epic-systeem komt in de plaats van de bestaande computersystemen en vervangt bovendien alle papieren dossiers.

Problemen vallen mee

Volgens Donkervoort is de invoering één van de grootste veranderingen ooit uitgevoerd binnen het MCL. Daar horen volgens hem ook kinderziektes bij, maar de problemen vallen mee. Vooraf werd er al rekening gehouden met wat vertragingen en patiënten zijn vooraf gewaarschuwd. 

Ook liggen er op het moment de helft minder mensen in het ziekenhuis. Daardoor krijgt de organisatie meer ruimte om te wennen aan het nieuwe systeem. Over een paar weken moet alles weer normaal draaien. 

Trefwoorden: 
EPIC MCL Leeuwarden ziekenhuis
(Advertentie)
(Advertentie)