Matchwinner Van den Boomen: "Hij viel er heerlijk in"

03 apr 2016 - 17:51

SC Heerenveen won in Kerkrade met 2-1 van Roda JC. De wedstrijd leek een gelijkspel te worden, maar in de allerlaatste minuut van de extra tijd was daar Branco van den Boomen. Hij schoot een vrije trap in een keer raak en bezorgde Heerenveen de overwinning.

"Hij viel er heerlijk in", zegt matchwinner Van den Boomen. De middenvelder koos bewust voor de kruising. "Hij kwam precies waar ik hem wilde hebben." Het is het eerste eredivisiedoelpunt voor Van den Boomen. "Dat is iets waar je van droomt en niet snel zult vergeten", zegt Van den Boomen.

Thuis spektakel bieden

Volgens trainer Foppe de Haan komt de winst Heerenveen toe. "Ja, de winst wie fertsjinne. Wy hiene yn de earste helte mei 2-1 foarstean moatten. Wy wiene te sleau yn de einpasses en yn de ôfwurking", zegt De Haan. Hij wil de laatste wedstrijden van het seizoen vooral in de thuisduels nog mooi voetbal laten zien. "As wy dizze wei trochsette, dan krije wy noch trije fantastyske wedstriden thús. Wy moatte soargje dat wy thús spektakel biede", zo zegt de trainer.

(Advertentie)
(Advertentie)