SC Heerenveen wint in extremis van Roda JC

03 apr 2016 - 17:45

SC Heerenveen heeft zondag met 2-1 gewonnen van Roda JC. In het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade kwamen de Heerenveners vlak na rust op voorsprong door een gaol van Arber Zeneli. Hij kopte de 1-0 binnen, nadat Luciano Slagveer hem een goede voorzet gaf. Lang kon Heerenveen niet genieten van de voorsprong. Een kwartier na de openingstreffer stond het namelijk alweer gelijk. Tom van Hyfte maakte voor Roda JC de 1-1. Het leek gelijk te worden, maar in blessuretijd maakte invaller Branco van den Boomen de winnende 2-1.

In de beginfase lieten beide ploegen zich zien met schoten van afstand, maar dat leverde geen gevaar op. Het eerste belangrijke moment was in de veertiende minuut, toen het hele Parkstad Limburg Stadion applaudisseerde in verband met het overlijden van Johan Cruijff. Omdat het spel toen precies stillag vanwege een ingooi, stonden ook de spelers daarbij stil.

Kansen

Daarna ging het spel weer verder en kwamen de Heerenveners beter in de wedstrijd. Eerst kreeg Mitchell te Vrede een goede schietkans, maar Roda-doelman Benjamin van Leer kon de bal tegenhouden. Na zo'n twintig minuten spelen kreeg Heerenveen via Slagveer de mogelijkheid op de 1-0, maar het afstandsschot van de aanvaller ging over. De ploeg van Foppe de Haan gaf verdedigend weinig kansen weg, waardoor beide ploegen met een 0-0 tussenstand gingen rusten. 

Matchwinner Branco van den Boomen

Heerenveen kwam goed uit de kleedkamer. Na 51 minuten zette Zeneli zijn ploeg op voorsprong. De Zweedse aanvaller kopte de 1-0 tegen de touwen uit een voorzet van Slagveer. Een kwartier later stond het alweer gelijk. Kristoffer Peterson schoot nog tegen de paal, maar in de rebound kon Van Hyfte er 1-1 van maken. Meteen daarna leek Slagveer op weg naar de 2-1, maar hij kreeg de bal niet goed onder controle. Aan de andere kant mocht Heerenveen van geluk spreken dat Van Hyfte in kansrijke positie overschoot. Beide ploegen leken genoegen te moeten nemen met een puntje, maar in de laatste minuut van de blessuretijd maakte Van den Boomen uit een vrije trap de winnende goal.

Daardoor eindigde de wedstrijd in Kerkrade in 2-1 voor SC Heerenveen. Dat blijft daardoor dertiende in de eredivisei met 37 punten uit 29 wedstrijden.

Trefwoorden: 
voetbal SC Heerenveen
(Advertentie)
(Advertentie)