Cambuur-doelman Zeinstra na blunder: "Enoarm kloategefoel"

02 apr 2016 - 23:38

Cambuur-doelman Harm Zeinstra houdt een "enoarm klotegefoel" over aan de wedstrijd tegen De Graafschap. De Leeuwarders stonden in deze belangrijke wedstrijd met 2-1 voor en waren de betere ploeg, toen de doelman een grote blunder beging en het ineens 2-2 stond. Dat werd ook de eindstand. Cambuur had een winstpartij nodig om de laatste plaats in de competitie over te geven aan De Graafschap. Door het gelijkspel blijven de Leeuwarders onderaan staan op de ranglijst.

Schrikken

Volgens Zeinstra schrok hij van een beweging van Cambuur-verdediger Lachman, waardoor hij de bal liet vallen. Ted van de Pavert van De Graafschap maakte hier dankbaar gebruik van en scoorde de gelijkmaker. Zeinstra is evenwel van mening dat de competitie nog niet voorbij is. "Wy binne noch net klear. Der binne noch wedstriden wêryn't wy punten pakke kinne."

Bovenliggende partij

Trainer Marcel Keizer beseft zich ook dat de ploeg een grote kans heeft gemist om van de laatste plaats op de ranglijst af te komen en regelrechte degradatie te voorkomen. Toch houdt hij niet alleen een slecht gevoel over aan deze wedstrijd. "Ik ben wel blij met wat we aan voetbal hebben laten zien. We waren de bovenliggende partij. Iedereen weet nu dat er nog wel degelijk rekening gehouden moet worden met Cambuur", zo zegt Keizer.

De Cambuur-trainer houdt nog hoop voor de komende wedstrijden. "Met het karakter in de ploeg zit het wel goed. Dat geeft een goed gevoel voor de komende tijd."

(Advertentie)
(Advertentie)