Politie pakt drankrijders op in Leeuwarden en Sneek

02 apr 2016 - 08:12
Foto: ANP XTRA

De politie heeft vrijdagavond in Leeuwarden en Sneek diverse drankrijders aangehouden. Een 31-jarige man uit de gemeente Menameradiel viel op toen hij op de Poptaweg via een verdrijvingsvlak een auto inhaalde. De politie zette de auto aan de kant. Al snel bleek dat de man geen rijbewijs had. De man was daar al vaker voor aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal voor het rijden over een verdrijvingsvlak en het Openbaar Ministerie zal bepalen welke straf hij verder krijgt.

Een 37-jarige drankrijder uit Leeuwarden raakte zijn rijbewijs kwijt. De man reed de Prins Hendrikstraat in, terwijl die op stapavonden afgesloten is voor auto’s. Toen de politie de man een stopteken wilde geven, reed hij door. Agenten op de fiets gingen achter de man aan en zetten hem aan de kant. De man zat met te veel drank op achter het stuur.

Sneek

De politie in Sneek heeft drie drankrijders aangehouden. Het gaat om een beginnende bestuurder uit Oosthem, een 33-jarige Workumer en een 60-jarige snorfietser uit Sneek. De laatste werkte niet mee en bedreigde de agenten. De man moest met pepperspray worden aangehouden. De Workumer had geen rijbewijs en reed in een auto die niet verzekerd was. De man moest bovendien nog vier dagen de cel in.

(Advertentie)
(Advertentie)