Première It Swarte Goud in het Fries Landbouwmuseum

01 apr 2016 - 19:56

De documentaireserie It Swarte Goud is vrijdag in première gegaan. In het Fries Landbouwmuseum in Earnewâld keken zo'n 200 belangstellenden naar de eerste beelden van de documentaire. Ruim een jaar geleden begon Omrop Fryslân samen met De Koninklijke Vereniging "Het Friesch Paarden-Stamboek" een crowdfundingsactie om de documentaireserie over het Friese paard te realiseren.

Vijf delen

Koningshuizen over de hele wereld houden van het paard, de dieren spelen zelfs in Hollywoodfilms en inspireren kunstenaars en circusartiesten tot spectaculaire voorstellingen. In vijf delen probeert de documentaire It Swarte Goud antwoord te krijgen op de vraag waarom het Friese paard nu zo bijzonder is.

Programmamakers Piter Tjeerdsma en Albert Jensma zijn erg trots op het eindresultaat. Het boek 'Het Friese Paard' van Jorieke Savelkouls werd tegelijk met de première gepresenteerd.

Zondag 3 april vanaf 17.00 uur is het eerste deel 'Fan alle tiden' elk uur op Omrop Fryslân Telefyzje te zien. Op NPO 2 is zaterdag 2 april om 15.30 uur en zondag 3 april om 12.55 uur It Swarte Goud te zien.

(Advertentie)
(Advertentie)