Presentatie elektrische vrachtwagen wordt uitgesteld

01 apr 2016 - 17:22
Foto: Transportbedriuw Boonstra

De eerste volledig elektrische vrachtwagen van Nederland die transportbedrijf Boonstra uit Haulerwijk deze maand officieel zou presenteren, laat nog even op zich wachten. Volgens directeur Willem Boonstra heeft de productie van de Gina DuraTruck trekker van 44 ton vertraging opgelopen omdat de noodzakelijke accu's niet op tijd geleverd konden worden.

Boonstra verwacht dat de vrachtwagen, die in samenwerking met Ginaf uit Veenendaal is ontwikkeld, nu pas in september ingezet kan worden.

Doel is dat de vrachtwagen door Boonstra zal worden gebruikt voor vrachtvervoer in de binnenstad van Groningen.

Nieuwbouw

De nieuwbouw van Boonstra, een uitbreiding van de bedrijfsgebouwen met 1.250 vierkante meter tot bijna 7.000 vierkante meter, loopt wel volgens plan. Boonstra verwacht dat de nieuwbouw, zogenoemde warehouses, over drie weken wordt opgeleverd.

Deze duurzame hallen onderscheiden zich door de hoge isolatie, extra zware vloeren met vloerverwarming en led-verlichting. Bovendien wordt de gasverwarming in alle gebouwen vervangen door aardwarmte. De officiële opening van deze nieuwbouw wil Boonstra nu ook uitstellen tot september als ook de elektrische vrachtwagen wordt gepresenteerd.

(Advertentie)
(Advertentie)