"Airstrip Drachten mogelijk gebruikt voor drugstransport"

01 apr 2016 - 12:30
It fleanfjild yn Drachten - Foto: Omrop Fryslân

De airstrip Drachten is mogelijk gebruikt voor een drugstransport met een gehuurd vliegtuigje. Op een vliegveld in Landskrona in het zuiden van Zweden zijn drie mensen aangehouden die met een Cessna van Eelda naar Landskrona waren gevlogen, zo meldt de Zweedse krant Sydsvenskan. De verdachten zouden in Eelde de drugs hebben ingeladen. RTV Noord heeft van een woordvoerder van vliegveld Eelde te horen gekregen dat dit niet klopt.

De woordvoerder zegt dat het vliegtuig alleen getankt heeft in Eelde en dat de tas met drugs mogelijk in Drachten is opgehaald.

De gemeente Smallingerland is de eigenaar van de airstrip Drachten. Volgens een woordvoerder is er niet constante bewaking aanwezig, maar komt de luchthavendienst een paar keer per week langs. Woensdagmiddag is wel gezien dat er een vliegtuigje landde op de airstrip, maar er is niets verdachts gemeld. De gemeente Smallingerland wil verder niet reageren, omdat het nu om een politiezaak gaat.

Woensdagavond kwam het vliegtuigje weer aan de grond in Landskrona in de Zweedse provincie Skane. Politieagenten stonden het vliegtuig op te wachten en hebben de twee inzittenden aangehouden, ook een man die in de huurauto op het vliegveld zat te wachten is aangehouden. De verdachten komen alle drie uit Zweden. Hoeveel drugs er precies aan boord was, wil de Zweedse justitie nog niet bekendmaken. De politie van Noord-Nederland zegt geen informatie te hebben over het drugstransport.

(Advertentie)
(Advertentie)