Roemeen moet vier weken de cel in voor winkeldiefstal

30 mrt 2016 - 18:04

Een 22-jarige Roemeen moet vier weken de cel in voor diefstal uit winkels in Sneek, Oosterwolde en Zuidwolde in Groningen. De man werd op 2 maart aangehouden in een hotel in Oosterwolde. Hij was daar met een 17-jarig meisje en een 31-jarige man, die beiden ook uit Roemenië komen.

Een week daarvoor was er parfum en make-up gestolen uit een winkel in Zuidwolde. De hoteleigenaar zag de Roemeen op beelden die door de politie was vrijgegeven. In de hotelkamer vond de politie daarna veel gestolen goederen.

Het meisje en de oudere man zeiden dat ze niets met de diefstal te maken hadden. Daardoor konden ze niet worden veroordeeld. De 22-jarige Roemeen gaf toe dat hij betrokken was bij de diefstal. De auto waar de drie in reden stond op naam van die Roemeen.

Omdat de man niet eerder met justitie in aanraking was gekomen, ook niet in zijn vaderland, kreeg hij voor deze keer de auto terug. De rechter zei: "Mocht u nog eens Nederland willen bezoeken om tulpen te bekijken, dan bent u welkom. Voor het plegen van diefstallen niet."

(Advertentie)
(Advertentie)