Sterre (7) en Mats (5): "Een televisie is een dom ding"

24 mrt 2016 - 09:42

Wie wil weten hoe de allereerste website er uit zag, kan vanaf donderdagmiddag in Sneek terecht. Daar is een website te zien, draaiend op de eerste webserver ooit, een NeXT Cube-computer. Die is ontworpen door Steve Jobs, de man achter Apple.

De website uit 1991 is te zien in een Experience Center van het Sneker technologiebedrijf Snakeware, waar mensen kunnen zien waar de huidige technologie vandaan komt. Er staan zeer oude computers, maar ook hele nieuwe.

Terugkijken
"De eerste website is gewoon een witte pagina mei tekst, een uitleg over hoe je op deze nieuwe manier kunt communiceren" zegt Ate van der Meer van Snakeware. "Tegenwoordig hebben we video, live-interactie, spraakherkenning... Daarom hebben wij gezegd: we gaan even terug naar het verleden. Daarmee willen we ook mensen meenemen naar de toekomst. Want het gaat morgen weer sneller dan gisteren."

Jonge kinderen
De website wordt onthuld door leerlingen van de Steve Jobsschool in Sneek. Het is belangrijk om aan te sluiten bij jonge kinderen, zegt Van der Meer. "Dat is het talent van overmorgen. Ik heb een dochter van 7, Sterre, en Mats van 5, en die vinden een TV een dom ding, want je kunt er niet eens op swipen. Dat doet je als ouders verbazen, en dan denk je: ze hebben nog gelijk ook."

(Advertentie)
(Advertentie)