Volleybalvrouwen Sneek pakken winst na spannende vijfsetter

23 mrt 2016 - 22:02

De volleybalvrouwen van Sneek zijn weer een stap dichterbij het halen van de finale van het Nederlands kampioenschap. Het team uit Sneek won woensdagavond in de eigen sporthal met 3-2 van Alterno uit Apeldoorn.

De eerste set werd gemakkelijk gewonnen: 25-17. In de tweede set was het lastig toen Alterno met vier punten voor kwam tot 16-12, maar daarna knalde Sneek er overheen en won de set met 25-19. In de derde set ging het tot het einde gelijk op, maar pakte Alterno toch de winst met 26-24.

In de vierde set pakten ze meteen een 9-3 voorsprong, maar Alterno knokte zich terug en kwam zelfs met 13-11 voor. Die voorsprong gaven ze niet meer uit handen en ze pakten de vierde set met 25-18. In de allesbeslissende vijfde set werd het 5-3, maar Alterno pakte daarna een 7-6 voorsprong. Sneek pakte daarna de voorsprong en die gaven ze niet meer uit handen. De vijfde set werd met 15-9 gewonnen.

Sneek staat op de eerste plaats. Het gat met de nummer drie Set Up '65 is nog altijd 4 punten. Set Up won in vijf sets van Eurosped TVT en pakte daarmee ook twee punten. De eerste twee spelen de finale. Zaterdag speelt Sneek uit tegen de nummer twee Sliedrecht. Die ploeg won met 3-0 van Zwolle, die voorlaatste staat. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen.

Trefwoorden: 
volleybal Sneek
(Advertentie)
(Advertentie)