Oud-raadslid Marinus erkent schuld, maar heeft geen spijt

23 mrt 2016 - 16:38

Oud-raadslid Sikke Marinus van Opsterland erkent dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan belangenverstrengeling, maar hij heeft geen spijt van wat hij heeft gedaan. Dat schrijft het raadslid van Opsterland Belang in een verklaring, die de gemeente woensdag naar buiten brengt.

Sikke Marinus probeerde als raadslid de wethouder en ambtenaren enthousiast te krijgen voor het bedrijf Springth, waar zijn vrouw eigenaar van is. De gemeente is met dat bedrijf in zee gegaan om mensen met een uitkering weer aan het werk te helpen.

Helpen

Een onderzoekscommissie van het bureau Berenschot heeft er hard oordeel over gegeven en spreekt van belangenverstrengeling. Marinus geeft het onderzoeksbureau nu gelijk, maar geeft direct aan dat hij er geen financieel voordeel van heeft.

Marinus zegt dat hij alleen maar graag werkloze mensen weer aan het werk wilde helpen. Van de vijf mensen die zijn geholpen door het bedrijf van zijn vrouw, hebben drie betaald gekregen. Daar is Marinus trots op. Hij zegt ook dat hij zijn lobbywerk nooit in het geheim heeft gedaan en dat hij transparant heeft gewerkt. 

(Advertentie)
(Advertentie)