Directeur Elfstedenhal: "Een geweldig seizoen"

23 mrt 2016 - 14:30

De Elfstedenhal in Leeuwarden heeft een goed eerste seizoen gedraaid. Zo'n 180.000 bezoekers hebben daar sinds september 2015, toen de hal voor het eerst open ging, op schaatsen gestaan. Eerst, om het financieel rond te krijgen, werd gerekend op 155.000 mensen. "We hebben een geweldig seizoen gehad met veel positieve reacties", zo zegt directeur Johan van der Kooi. "Het is een goed besluit geweest om de nieuwe hal hier neer te zetten."

De ijsmeesters zijn vanaf woensdag bezig met het weghalen van het ijs. Dat is nog een hele operatie. Het gaat alleen al bij de 400-meterbaan om zo'n 100.000 liter water. Daarnaast moet ook het ijs in de ijshockeyhal en op het middenterrein worden weggehaald. Dat zal de komende week worden gedaan. IJsmeester Meindert Timmerman heeft veel complimenten gekregen over de ijsvloer. Ook toppers uit de schaatswereld hebben hem laten weten dat het goed ijs was. "Dat doet ons heel veel. Dat trotse gevoel heb je in het seizoen wel een paar keer", vertelt Timmerman.

Het zal de komende twee maanden rustig zijn in de Elfstedenhal, maar daarna begint de drukte alweer opnieuw. Eind mei gaan de machines weer aan voor het zomerijs, dat vanaf 13 juni in de Elfstedenhal zal liggen. De schaats- en shorttracktoppers zullen deze zomer in Leeuwarden trainen, omdat Thialf dan weer wordt verbouwd.

(Advertentie)
(Advertentie)