Voorjaar zonder eierzoeken, gemengde gevoelens vogelwachters

21 mrt 2016 - 15:37

Het voorjaar is maandag begonnen en dat is te merken. Maar veel weidevogels zijn er nog niet; nazorgers hoeven daarom deze week niet massaal het veld in om de nesten te beschermen.

De vogelwacht van Oosterend komt voor 1 april helemaal niet in het veld. Het doel was om met kinderen uit de buurt het eerste kievitsei te vinden, maar dat is nu van de baan tot grote teleurstelling van de kinderen en ook van de leden. Er is zondagavond op sommige plaatsen wel wat afgevloekt in reactie op de oproep van de BFVW.

Door wel aan nazorg te doen zonder wedstrijdelementen hoopt de bond te voorkomen dat er boetes worden uitgedeeld. Vrijdag nam het Ministerie van Economische Zaken het besluit tot een dwangmaatregel met een boete van 2500 euro per dag wanneer er nog naar eieren wordt gezocht.

Er zijn ook vogelwachters die helemaal achter het besluit van de bond staan. Dat geldt bijvoorbeeld voor de vogelwacht van Grouw. De komende weken zal de BFVW bekijken hoe ze tegen dat besluit van het Ministerie van Economische Zaken in zullen gaan. Dat is genomen zonder kennis van zaken, is de bond van mening.

Trefwoorden: 
eierzoeken BFVW vogelwacht
(Advertentie)
(Advertentie)