Studenten Geneeskunde halen bijna 16.000 euro op

20 mrt 2016 - 19:27
Foto: Stichting Medisch Benefiet Friesland

Op de vierde benefietavond van de stichting Medisch Benefiet Friesland is bijna 16.000 euro opgehaald voor de Stichting Expertise- en Logeercentrum Friesland (ELF). De avond werd georganiseerd door zeven studenten van de opleiding Geneeskunde in De Koperen Tuin in Leeuwarden. Er kwamen zo'n 120 dokters, dokter-assistenten en co-assistenten van de Friese ziekenhuizen op het evenement af.

Met het geld kan stichting ELF in Eernewoude weekenden opzetten, zodat verstandelijk gehandicapte kinderen en jongeren daar kunnen logeren.

Eén van de organisatoren van de avond, Dyane Woudstra, is ontzettend blij met de opbrengst: "Het was volgens mij een geslaagde avond met een mooi bedrag voor stichting ELF. Ik ben dan ook apetrots op mijn medestudenten en wat we samen hebben neergezet naast onze co-schappen!"

Het initiatief werd gesteund door de besturen van de Friese ziekenhuizen, medisch specialisten, lokale sponsoren en ook medestudent Epke Zonderland. De stichting Medisch Benefiet Friesland bestaat sinds 2012.

(Advertentie)
(Advertentie)