Volledig vrouwelijke arbitrage bij Blauw Wit'34 - BCV

19 mrt 2016 - 19:51
Foto: Anne Waterlander

Voor de voetballers van Blauw Wit'34 en BCV was het zaterdag een verrassing dat de arbitrage volledig uit dames bestond. Het komt vaker voor dat de KNVB bij mannenamateurvoetbal een vrouw als assistent-scheidsrechter aanstelt, maar een volledig vrouwelijke arbitrage komt niet veel voor.

De voetballers waren na afloop tevreden over de leiding. "Ik vond dat ze de wedstrijd goed onder controle hadden. Ze dwongen respect af in het veld," zei Jonathan Gregoria van Blauw Wit'34.
De wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor de Leeuwarders.

Omdat de vrouwen normaalgesproken niet in de dameseredivisie fluiten droegen ze een headset tijdens de wedstrijd. Met dat communicatiesysteem kunnen de scheidsrechters elkaar horen. "We gebruiken dat tijdens het vrouwenvoetbal in de eredivisie wel eens, dus het is goed dat we er nu weer even mee kunnen oefenen. Het zal echter bijzonder gezicht zijn in de eerste klasse."

Voelt niet anders

"Het is voor het eerst dat in district noord bij de heren een volledig vrouwelijke arbitrage op het veld staat. Dat is misschien een leuke bijkomstigheid, maar ik ga me er niet anders door voelen," zei scheidsrechter Marije Deuring na afloop.

(Advertentie)
(Advertentie)