Sven Kramer wil wel staken: "De KNSB handelt asociaal"

18 mrt 2016 - 23:20

Sven Kramer sluit niet uit dat schaatsers zullen gaan staken om te protesteren tegen de verlaging van het prijzengeld van de KNSB. Het verwondert Kramer dat de contracten tussen schaatsers en schaatsbond aan een derde partij - de pers - worden voorgelegd. Hij noemt dat een kwalijke zaak.

Volgens Kramer zijn er nog helemaal geen afspraken gemaakt. Schaatsers, teams en sponsoren zijn nog niet akkoord, en om het dan zo naar buiten te brengen, is eigenlijk 'grenzend aan asociaal', zegt Kramer

Geldgebrek
De KNSB heeft onvoldoende geld in kas om het prijzengeld voor schaatsers die topprestaties leveren in stand te houden. Het budget van 1,1 miljoen euro is bijna gehalveerd naar zes ton. Eerder zij schaatscoach Jillert Anema al dat dat komt door wanbeleid bij de schaatsbond. Hij vondt dat de gehele top moet opstappen. 

Draai het om
"Voor mij is het een extraatje," zegt Kramer, "maar sommige schaatsers moeten leven van dat geld. Als je het omdraait, en je zegt bij het bondsbureau: ''lever de helft maar in, en je hebt het maar te nemen,' dan lopen ze allemaal jankend de deur uit natuurlijk."

Alle schaatsers
Kramer zegt ook dat het hem in de eerste plaats niet gaat om het geld. "Het gaat erom hoe ze met ons omgaan. En dan spreek ik voor alle schaatsers."

(Advertentie)
(Advertentie)