Algra van BFVW boos over dwangsom: "Dat worden dure eieren"

18 mrt 2016 - 21:28

"Wij doen niets verkeerd", dat zegt voorzitter Rendert Algra van de BFVW in een reactie op het besluit van het ministerie van economische zaken om de bond van vogelwachters een dwangsom op te leggen. Volgens het ministerie is de manier waarop in Fryslân naar kievitseieren wordt gezocht niet in overeenstemming met de Flora- en Faunawet en heeft het niets te maken met nazorg.

Algra vindt dat in grote vergissing: "Het eierzoeken is rechtstreeks gekoppeld aan de nazorg. De eieren worden geregistreerd en in een systeem gezet dat de boeren kunnen inkijken." Zo weten de boeren precies waar de nesten liggen.

De BFVW krijgt twee dagen de tijd om de leden op te roepen te stoppen met eierzoeken. Daarna moet de bond 2500 euro betalen voor elke dag dat er nog gezocht wordt in competitieverband, tot een maximum van 15.000 euro. "Dat worden dure eieren dit jaar als dit zo doorgaat", zegt Algra. De voorzitter weet nog niet wat hij de leden gaat adviseren, het bestuur van de BFVW zal zich daarover nog beraden.

Trefwoorden: 
Rendert Algra BFVW dwangsom
(Advertentie)
(Advertentie)