Boze werknemers geven 'Gouden Afvalzak' aan Cofely

16 mrt 2016 - 21:22
Foto: Cofely-gdfsuez.nl

De werknemers van Cofely Noord leggen donderdag het werk neer. Het installatiebedrijf is niet ingegaan op het ultimatum van vakbonden CNV en FNV om met een beter sociaal plan te komen. Dat ultimatum liep woensdagavond om zes uur af. De vakbonden zijn het niet eens met het sociaal plan en hebben acties aangekondigd. De werknemers zullen daarom 's ochtends om half negen de directieleden van Cofely een 'Gouden Afvalzak' aanbieden. Ze vinden dat het bedrijf de eerste prijs wint als het gaat om het als afval behandelen van de eigen werknemers.

Cofely begon vorig jaar met een reorganisatie. In het Noorden verliezen 65 mensen hun baan. De vakbonden waren in onderhandeling over een sociaal plan, maar dat werd in februari afgebroken. Struikelblokken zijn de hoogte van de ontslagvergoeding en geld voor opleidingen.

"Ook al zegt Cofely dat mensen op de eerste plaats komen bij dit bedrijf, dat blijkt niet uit hun starre houding", zegt Marijke Eggengoor van FNV Metaal. "Wij vinden het jammer dat schijnbaar acties nodig zijn om tot een goede regeling voor de 65 mensen en hun gezinnen te komen. Op dit moment heeft Cofely de prijs voor de Gouden Vuilniszak echt dik verdiend. Mensen voelen zich namelijk bij het grof vuil gezet."

Trefwoorden: 
actie 'Gouden Afvalzak' Cofely
(Advertentie)
(Advertentie)