SC Heerenveen hard onderuit tegen FC Utrecht

SC Heerenveen heeft zaterdag met ruime cijfers verloren van FC Utrecht. De ploeg van Foppe de Haan ging met 0-4 onderuit.
In de eerste minuten van de wedstrijd werd Heerenveen overlopen door de ploeg uit Utrecht. Al na 6 minuten scoorde FC Utrecht de 1-0. Het doelpunt werd gemaakt door Andreas Ludwig. Halverwege de eerste helft kreeg Joey van den Berg een rode kaart. Toch werkte dit Heerenveen niet tegen. De Friezen kwamen beter in de wedstrijd en werden door een schot van Larsson op de paal nog gevaarlijk.
Tweede helft
In het eerste deel van de tweede helft gebeurde er niet veel. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en er waren aan beide kanten kleine kansen. Later in de tweede helft ging het snel. Nadat Ruud Boymans FC Utrecht een kwartier voor tijd op 0-2 zette, scoorde hij ook meteen 0-3. Vlak voor tijd besliste oud-Heerenveen-speler Christian Kum het duel door de 0-4 binnen te koppen.