Nieuwe woonruimte voor alle bewoners ontplofte flat Drachten

15 feb 2016 - 12:02

Alle bewoners van de flat aan de Nachtegaalstraat in Drachten hebben op dit moment nieuwe woonruimte, meldt woningcorporatie Accolade. Ongeveer 38 appartementen van corporatie liepen eind december grote schade op bij een gasexplosie, waardoor de bewoners niet meer in hun appartement kunnen wonen. De corporatie heeft afgelopen januari alle bewoners een woning aangeboden, maar toen ging nog niet iedereen akkoord.

Accolade zegt nu dat de bewoners niet meer bij familie of in een hotel onderdak hebben, maar uiteindelijk akkoord zijn gegaan met een eigen woning van de corporatie. Ook al heeft iedereen nu een plek, toch wil een aantal bewoners nog op zoek naar een andere plek omdat ze bijvoorbeeld een koophuis willen hebben.

Dichtgetimmerd

Ook zijn de zes appartementen van de flat die het zwaarst zijn getroffen, intussen gesloopt. Het gedeelte aan de Noordkade, met ongeveer twintig woningen, is op dit moment dichtgetimmerd zodat niemand er meer in kan. De bewoners hebben eerder deze maand hun spullen al uit de woningen gehaald.

Accolade weet nog niet of de hele flat gesloopt moet worden, maar zegt daar zo snel mogelijk duidelijkheid over te geven. Onderzoek moet nog uitwijzen of de constructie nog goed genoeg is om een gedeelte weer op te bouwen.

Meer spullen terug

Bewoners van het blok aan de Nachtegaalstraat hebben binnenkort de mogelijkheid om via de gemeente nog meer spullen terug te krijgen uit hun woningen. Accolade zegt dat met het slopen van de woningen zoveel mogelijk rekening gehouden is met het sorteren van het puin en dat de spullen van de bewoners in aparte containers gestopt is. Hier kunnen de bewoners contact over opnemen met de gemeente.

(Advertentie)
(Advertentie)