Tjitske Wind is laatste genomineerde assistent

12 feb 2016 - 17:51

Tjitske Wind van VC Sneek is de laatste genomineerde van ‘Assistent van het talent’. Die prijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt op het Sportgala Fryslân en is een initiatief van Omrop Fryslân en de Leeuwarder Courant, in samenwerking met Sport Fryslân.

Tjitske is al meer dan 30 jaar actief bij VC Sneek. Zij is onder andere volleybalscheidsrechter, coach, wedstrijdleider en opvangouder voor talenten van ver. 

De prijs 'Assistent van het talent' is bedoeld voor de assistent die ervoor zorgt dat jong en oud kunnen sporten. De afgelopen dagen zijn de twee eerste nominaties bekendgemaakt, dat waren Jan Hulzinga van VV Suameer en Ingrid van der Molen van Spelend Sporten. De laatste genomineerde is Tsjitske Wind.

De sporthal is haar huis

Volgens Wilma Grasman is Tjitske vaker in de sporthal dan thuis op de bank. ''Sy stiet altyd foar elkenien klear. Sa nimt sy de sporters ek wol ris mei nei hûs. Komt der talint fan fier? Dan biedt sy har spontaan oan as gastâlder.'' En dat allemaal naast haar baan en de huishouding.''Dat is pas topsport'' zegt Wilma. 

De drijvende kracht

Je kunt wel stellen dat Tjitske Wind de drijvende kracht is achter de sportvereniging. Zij heeft meerdere functies binnen de vereniging. Is er een tekort aan vervoer? Dan komt Tjitske er al aangereden. Heeft het team geen coach? Dan staat Tjitske klaar. ''Sy is ûnmisber foar de klup mar fansels kin sy it allinnich mar dwaan mei de help fan har man Klaas de Groot.''

Wie de titel ‘Assistent van het Talint’ wint, wordt op woensdag 17 februari bekendgemaakt op het Sportgala Fryslân. Omrop Fryslân zendt het volledige gala live uit op Omrop Fryslân televisie, internet en de Omrop-app.

(advertinsje)