Veel klachten over WMO-vervoer, opnieuw zwartboek aangeboden

01 feb 2016 - 17:06

Voor de tweede keer krijgt de gemeente Heerenveen een zwartboek met klachten over het WMO-vervoer. De SP heeft tweehonderd klachten verzameld. De partij biedt het zwartboek maandagavond aan aan de gemeente. 

Wethouder Jelle Zoetendal herkent de klachten over het algemeen niet. Het vervoer van mensen die afhankelijk zijn van taxivervoer zal opnieuw worden aanbesteed. Het WMO-vervoer krijgt een andere opzet. De klant krijgt meer vrijheid om zelf een vervoerder uit te kiezen.

Bij de overhandiging van het zwartboek was maandagavond een grote groep WMO-cliënten aanwezig, met name veel mensen uit Jubbega. Wethouder Jelle Zoetendal kreeg het zwartboek met klachten en aanbevelingen, plus een autostuur. Het zwartboek is opgesteld door een actiegroep, waarin de SP en vakbond FNV Taxi samenwerken. Zij zijn blij dat de gemeente het WMO-vervoer opnieuw aanbesteedt en daarbij de cliënten zoveel mogelijk de ruimte wil geven zelf een taxivervoerder uit te kiezen. Maar tevreden zijn ze nog niet. De raadsleden in de commissie Gemeenschapszaken praten volgende maand verder over het WMO-vervoer.

Trefwoorden: 
WMO-vervoer taxivervoer SP
(Advertentie)
(Advertentie)