Melkveehouders mogen over paar maanden terugkomen bij paus

27 jan 2016 - 14:43

Het bestuur van de European Milk Board (EMB) mag over een paar maanden nog eens praten met Paus Fransiscus. Dat zegt Sieta van Keimpema die woensdag als vice-voorzitter van het EMB aanwezig was bij een kort gesprek met de paus.

Het bestuur bood de paus een korf met eerlijke melkproducten aan. Daarna legden ze hem uit waarom ze voor een betere situatie voor Europese boeren strijden.

Aanmoediging

Volgens Van Keimpema was de paus zo positief over hun zaak, dat ze over een paar maanden mogen terugkomen voor een gesprek. Dat mag dan een uur duren. "We hebben uitgelegd dat er veel geld wordt verdiend aan melk, maar dat dat bij grote bedrijven en supermarkten terechtkomt in plaats van bij de boer. Als dat zo blijft, hebben boeren geen toekomst", vertelt Van Keimpema. De paus begreep het probleem en moedigde de EMB aan om door te gaan met de strijd voor betere omstandigheden. Door de kardinaal werden ze uitgenodigd om later nog eens langs te komen.

Melk uitdelen

Het Vaticaan was al bekend met de European Milk Board. Ze kopen al langer eerlijke melk van de Italiaanse afdeling van de EMB. Dat delen ze uit aan de daklozen op straat.

(Advertentie)
(Advertentie)