Lastig voor overheden om in te grijpen bij REC

26 jan 2016 - 22:28

De provincie en de gemeente Harlingen kunnen afvalverwerker Omrin lastig aanpakken voor de grote dioxinelekkage bij de REC in oktober. Dat bleek dinsdag bij de presentatie van een onderzoek naar oorzaak en gevolgen van de storing door gedeputeerde Michiel Schrier en wethouder Harry Boon van Harlingen.

De dioxine-uitstoot was bij het incident meer dan anders in een half jaar. Toch was het volgens de GGD niet gevaarlijk voor de volksgezondheid. Volgens gedeputeerde Michiel Schrier is het lastig om Omrin een straf op te leggen.

In het geval van een storing gelden de gewone uitstootnormen niet, zo zei de gedeputeerde. Wethouder Harry Boon van Harlingen ziet nog wel wat mogelijkheden voor 'handhaving' zoals dat met een mooi woord heet. Maar groot zijn die mogelijkheden volgens hem niet. Op 2 februari zal het college van gedeputeerde staten bespreken of Omrin toch nog een straf kan worden opgelegd. Inwoners van Harlingen kunnen woensdagmiddag in Trebol meer informatie krijgen over de problemen met teveel dioxine-uitstoot van afgelopen oktober.

Trefwoorden: 
Omrin REC dioxine
(Advertentie)
(Advertentie)