Xenos ontslaat 250 werknemers

20 jan 2016 - 21:43
Xenos soe dwaande wêze mei in 'stille reorganisaasje', tinke de fakbûnen - Foto: ANP

De Xenos ontslaat zo'n 250 werknemers. Op die manier wil het bedrijf de loonkosten terugdringen. Xenos heeft nu nog ongeveer 3.500 mensen in dienst. Die werken in 250 winkels. Daarvan staan er zes in Fryslân.

Het was de hele week al onrustig op de werkvloer bij Xenos. Dinsdag kwam naar buiten dat het bedrijf alle werknemers bijeen geroepen had om een mededeling te doen. Het aantal mensen dat de winkel bezoekt, neemt af.

Functies verdwijnen

Om de kosten in de hand te houden, richt Xenos de bezetting anders in. Er komen meer uren vrij voor de werknemers die in de winkels werken. Daar staat tegenover dat verschillende leidinggevende en coördinerende functies verdwijnen.

Vakbonden teleurgesteld

Vakbonden hebben teleurgesteld gereageerd. FNV-bestuurder Jan Haagmans zei tegen het ANP dat er in het Nederlandse winkellandschap een concurrentiestrijd gaande is, die uitsluitend verliezers heeft.

Blokker

Het moederbedrijf van Xenos, Blokker Holding, is al langer bezig om de kosten terug te dringen. Het afgelopen jaar verdwenen bij de winkels van Blokker al zo'n 400 banen.

Trefwoorden: 
Xenos baneferlies
(Advertentie)
(Advertentie)