CDA Achtkarspelen wil concreet plan voor vluchtelingenopvang

18 jan 2016 - 17:12

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen moeten met een concreet plan komen voor de opvang van vluchtelingen. Dat kan met noodopvang, een AZC of door mensen met een status onderdak te bieden. Dat zegt het CDA in Achtkarspelen. De partij voelt zich verantwoordelijk voor mensen die op de vlucht zijn vanwege oorlog of om politieke redenen. Een maand geleden zei een meerderheid van het college dat er geen permanent AZC komt in Achtkarspelen, omdat er geen plek voor zou zijn. Het CDA wil weten waarom niet.

De twee andere oppositiepartijen, VVD en ChristenUnie, vinden ook dat het college haar verantwoordelijkheid moet nemen. Volgens VVD-fractievoorzitter Lineke Kingma is 'het vluchtelingenvraagstuk in Achtkarspelen nog niet gesloten'. "It ûnderwerp bliuwt aktueel en wy moatte ree wêze om in lokaasje oan te wizen, want it COA sil seker wer mei in fersyk yn ús gemeente komme."

Fractievoorzitter Klaas Antuma van de ChristenUnie vindt het 'niet verantwoordelijk dat het college het zo heeft afgedaan'. "De mooglikheden binne net goed genôch ûndersocht. Boppedat moat Achtkarspelen net allinnich sjen hoe't se flechtlingen opfange sil, mar ek hoe't de minsken in plakje yn ús mienskip krije."

Trefwoorden: 
AZC CDA Achtkarspelen
(Advertentie)
(Advertentie)