Sneeuw en gladheid zorgen voor ongelukken

17 jan 2016 - 10:40

Door sneeuw en de vorst zijn er zaterdagnacht en zondagochtend meerdere ongelukken geweest. Op de A31 bij Zweins raakte zondagochtend een auto van de weg. Die kwam vlak voor een sloot tot stilstand. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

Bij de Werpsterhoek lag zondagochtend een auto in de sloot. De bestuurder kwam vanuit Goutum, knalde tegen een verkeersbord en kwam in het water terecht. Toen de auto werd aangetroffen, zat er niemand meer in. Aan de hand van het kenteken wist de politie de eigenaar te achterhalen. Die was niet gewond.

Hallum

In Hallum reed zondagochtend een automobilist in de sloot bij de Zuidermiedweg. De automoblist raakte daarbij gewond.

Sneeuw en gladheid

Op de A7 bij Drachten botste zaterdagavond een auto tegen de vangrail, nadat de bestuurder in de slip was geraakt. Hier raakte niemand gewond. Aan de Torenlaan in Eastermar raakte zaterdagavond een auto in de sloot. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Door sneeuw en de vorst blijft het eerst nog glad. Op diverse plaatsen ligt een paar centimeter sneeuw.

Rijkswaterstaat en Provinciale Waterstaten hebben zaterdagavond en zondagnacht sneeuwschuivers en strooiwagens ingezet. Zondagochtend hadden ze de wegen schoon. Doordat er zondag minder verkeer is, duurt het langer voordat het zout goed is ingereden.

Trefwoorden: 
sneeuw gladheid ongelukken
(Advertentie)
(Advertentie)