Groen Links stopt met actie, site gehackt

16 jan 2016 - 16:22

Groen Links stopt voorlopig met de petitie "laat liggen dat ei". Dat heeft fractievoorzitter Retze van der Honing zaterdagmiddag laten weten. Groen Links doet dat nadat de website van de petitie gehackt was. Van der Honing beschuldige op twitter de Bond van Friese Vogelwachten (BFVW) van het hacken, maar nuanceerde dat later bij Omrop Fryslân. 

Voorzitter Rendert Algra van het BFVW ontkent dat hij en andere BFVWérs iets met het platleggen van de Groen Links-website te maken hebben. 

Mensen die de Groen Links-petitie wilden tekenen, kregen een formulier te zien waarop stond dat ze de petitie van het BFVW hadden gesteund. 

Groen Links en het BFVW hebben beide een website in de lucht met een petitie. Groen Links om het meenemen van kievitseieren te verbieden, het BFVW om het eierzoeken met nazorg voor de natuur toe te staan. Groen Links houdt na het hacken nu dus op met de actie. Er waren ongeveer 550 sympathisanten. Het BFVW gaat gewoon door met hun actie, waar tot nu toe zo'n 1400 reacties op binnen kwamen. 

(Advertentie)
(Advertentie)