Kinderboek over schilder Alma Tadema in de maak

14 jan 2016 - 22:53

Schrijfster en kunsthistorica Lida Dijkstra heeft een kinderboek geschreven over de succesvolle Friese schilder 'Sir' Lawrence Alma Tadema. Het boek heet 'Wenje yn in skilderij' en verschijnt de komende heftst, als in het Fries Museum de grote overzichtstentoonstelling te zien is met het werk van Alma Tadema.

Schilder Alma Tadema had een bijzonder leven: de notariszoon uit Dronrijp maakte carrière als kunstschilder in Londen en had bovendien een paar kunstzinnige kinderen, die enkele keren voor hem poseerden. Een mooi onderwerp voor een kinderboek, vindt schrijfster Lida Dijkstra.

Behalve het verhaal van de familie Tadema, geeft het boek ook informatie over kunstgeschiedenis en zaken als kleurgebruik en perspectief.

Met behulp van het rijk geïllustreerde kinderboek van Dijkstra, hoopt het Fries Museum ook het onderwijs te interesseren voor de grote expositie over Alma Tadema. Die expositie begint op 1 oktober. Het kinderboek verschijnt in eerste instantie in het Fries en in het Nederlands. Er wordt nog onderzocht of er later ook nog een Engelse editie komt.

(Advertentie)
(Advertentie)