"De schrik zit er goed in na de aanslagen in Jakarta'

14 jan 2016 - 15:06

Zakenman Bartele Santema uit Langweer is flink geschrokken van de aanslagen donderdagochtend in de Indonesische hoofdstad Jakarta. Santema heeft daar een aantal cafés, een bakkerij en een galerij. Zelf heeft hij er bijna 25 jaar gewoond, maar sinds anderhalf jaar woont hij met zijn vrouw en drie kinderen in Langweer.

"Met mijn personeel is alles goed, maar de mensen zijn natuurlijk erg geschrokken." Santema kent de Nederlander, die zwaargewond raakte bij de aanslag. De man komt geregeld in zijn cafés. De bedrijven van de Langweerder zakenman hebben ook schade ondervonden van de aanslagen.

Zo levert zijn bakkerij stroopwafels aan de keten Starbucks in Jakarta. En die heeft sinds de aanslag alle vestigingen donderdag gesloten.

Dagelijks leven

Santema denkt dat het dagelijks leven snel weer op gang komt in Jakarta, al zullen er vooralsnog wel speciale maatregelen van kracht zijn, zoals extra controles van bijvoorbeeld tassen. "Het is niet de eerste keer dat er aanslagen zijn in Jakarta. Mijn ervaring is dat mensen het dagelijks leven vrij snel weer oppakken."

Over twee weken gaat Santema zelf weer naar Jakarta. 

(Advertentie)
(Advertentie)