OM eist celstraf tegen man die prostituee beroofde

14 jan 2016 - 13:07
Justysje - Foto: Omrop Fryslân

Het Openbaar Ministerie eiste donderdagochtend negen maanden celstraf, waarvan zes voorwaardelijk, tegen een 54-jarige man uit Wijnjewoude. Hij zou een prostituee in Groningen hebben beroofd. De man had ook geld gestolen uit een woning in Koekange, in Drenthe.

In augustus was de man in korte tijd vier keer naar een prostituee in Groningen gegaan. Hij dacht dat hier een relatie uit ontstaan was en stoorde zich eraan dat hij betalen moest. De man werd boos, bedreigde de vrouw en pakte haar geld af. De pooier van de vrouw schopte de man eruit. 

In juli 2014 zou de man uit een boerderij in Koekange een groot geldbedrag hebben gestolen. Een paar dagen later werd er in zijn auto een plastic zak met 23.000 euro gevonden. Het slachtoffer zegt dat hij nog 8000 euro mist.

Dat bedrag eiste de officier van justitie donderdagochtend als schadevergoeding voor de man uit Drenthe. Naast de celstraf vindt het Openbaar Ministerie dat de man hem moet laten behandelen. De rechtbank doet op 28 januari uitspraak.

(Advertentie)
(Advertentie)