Leeuwarder Van Bruggen wint Philips Jongeren Designprijs

13 jan 2016 - 16:59

Aljen van Bruggen (22) uit Leeuwarden heeft de Philips Jongeren Designprijs 2009 gewonnen. Dat is woensdag bekendgemaakt op een bijeenkomst bij Kunstwerk Leeuwarden. Van Bruggen heeft de prijs gewonnen voor zijn ontwerp de Scissorlift Table. Dat is een tafel met een beweegbaar tafelblad waardoor de tafel altijd de goede hoogte heeft om aan te werken. Van Bruggen heeft een televisie van Philips gewonnen.

In de jury zaten Gerben Raap van de Productontwikkeling van Philips Drachten, product- en ruimtelijk ontwerper Jonathan Hofmeijer en ontwerper Nine Boersma.

De Philips Jongeren Designprijs moet een podium bieden voor jong vormgevingstalent in Fryslân in de leeftijd van 15 tot en met 26 jaar en is alleen voor jongeren die een design gerelateerde MBO- of HBO-opleiding doen, en ook voor middelbare schoolkinderen die CKV volgen. Waarschijnlijk is dit het laatste jaar dat de Philips Jongeren Designprijs wordt uitgereikt. De organisatie heeft het zwaar om de financiën voor de prijs rond te krijgen. Daarom zijn de edities in 2013 en 2014 ook niet doorgegaan.

(Advertentie)
(Advertentie)